Pazar Kahvaltısı

    Yazan: Sis Etiket: »
    Beğeniler

    Pazar kahvaltıları bizim ailenin nadiren yapabildiği bir şey .herkes farklı saatte uyanmayı tercih ettiğinden.Ama yapabildiğimiz zamanlarda da çok keyifli oluyor açıkçası.
    Sizin kahvaltı tercihiniz nedir bilemem ama ben yarın sabah için aşağıda göreceklerinizden birini seçeceğim.sizlerin kahvaltı seçenekleri nedir?

    4 Kişi Yorum Yapmış.

    1. Adsız says:

      Pazar kahvaltısı kavramı çocukların kafasında uzun,zengin ve özel olarak yerleşmiş. O nedenle pazar sabahları benim uyduruk birşeyler yapma şansım hiç olmuyor. Mutlaka özel ve zahmetli birşeyler istiyorlar. Yapmak istemediğim zaman da "ama bugün pazar, lüüütfeeen" yakarışlarıyla karşılaşıyorum.
      Örneğin krep bizim pazar sabahlarının spesiyalitelerinden yalnızca biri. Bazen yumurtalı ekmek isterler. Mutlaka taze simit ve poğaça olur. Sucuk, salam,sosis benzeri şarküteri ürünlerini sık tüketmelerini istemediğim için yalnızca pazar sabahlarına saklıyorum. Bir de en az üç çeşit peynir ve biri çilek olmak üzere en az iki çeşit reçel mutlaka istenenler arasındadır.
      Menüyü verdiğime göre tarifleri vermeden olmaz.
      YUMURTALI EKMEK :(nam-ı diğer french toast) Özellikle evde bol miktarda bayat ekmek veya parça ekmek kaldığı zamanlar için idealdir. 2 veya 3 yumurta 1-2 kahve fincanı kadar sütle birlikte çırpılır. İsteğe göre tuz,karabiber ve hatta kırmızı pul biber lezzeti artırır. Süt oranı arttıkça ekmekler daha yumuşak, azaldıkça da daha çıtır olur. Bütün malzeme çuku bir kapta karıştırılır. Bu arada bir tavada yağ kızdırılır. Ekmekler isteğe göre dilim dilim veya küçük parçalar halinde hazırlanan karışıma atılıp biraz emdirilir ve kızgın yağda iki tarafları kızdırılır. Afiyet olsun.

      KREP :(yine nam-ı diğer akıtma veya creppe suzette)Kişisel tarifimi veriyorum.
      *1,5 su bardağı un
      *2 yemek kaşığı nişasta
      *1/2 tatlı kaşığı tuz
      *3 yumurta
      *1/2 litre süt
      *kızartmak için az miktarda sıvı yağ
      Un, nişasta ,tuz çukur bir kapta karıştırılır,ortası çukurlaştırılıp yumurtalar kırılır.Mikser veya el blenderi yardımı ile karıştırırken süt eklenir.Karışıma da 1 çorba kaşığı kadar sıvı yağ eklenirse tavaya yapışması önlenir. Hazırlanan karışım 20-30 dakika dinlendirilir. Hafifçe yağlanmış teflon tavanın dibine karışımdan birer kepçe konularak her iki tarafı da hafifçe pembeleşene kadar kızartılır. Bir tabağa üstüste alınır. İçine arzuya göre peynir,sosois,zeytin ezmesi,reçel veya çokokrem sürülerek yenir. Biraz oyalayan fakat çok tezahurat alan bir seçenektir. Tavsiye olunur.

    2. ege says:

      sevgili daphne devamını da bekliyorum.eline sağlık.çok güzel görünüyorlar:)))

    3. ege says:

      not:krebin(daphne nin tarifini de denemek isterim) içine et sote(domatesi ve suyu az olacak şekilde) doldurup,kapatıyorum,üzerine kaşar,domates,biber koyup peynir eriyene kadar fırınlıyorum.kahvaltılık değil ama denemediyseniz akşam için tavsiye ederim:)

    4. Sis says:

      ege o krebi aşıp dürüm gibi bir şey oluyor herhalde.deneyeceğim ilk fırsatta

    Siz de Yorum yapın