Sarı Votka Kullanım Kılavuzu

    Yazan: Sis Etiket: »
    Beğeniler


    Bu şehir bu içki ile Rejansda tanıştı. Şehir derken lafın gelişi. Ayaspaşa Rus lokantasında bir dönem mükemmeli yapılırdı, sonra ne olduysa bozdular. Buna Rus votkası diyenlere kanmayın. Ruslarla tek alakası onların votkayı sek içebilmesi ve bu votkanında sek içilebilir hale gelmesidir. Her zamanki uyarılarımı tekrarlıyorum; ağzınızla için, eğer acemiyseniz sakın yanınızda profesyoneller olmadan denemeyin; baktınız içtiniz sıçtınız, gidip zıbarın bari de başka insanlara sarhoşluğunuzla zarar vermeyin; kalp kırmayın, şişedeki gibi durmaz bu.

    Malzemeler:
    Bir adet 70 Cl. ebatda votka ( tercihen bulabileceğiniz en düz aromasız votka, 1967 de olur Binboğa da )
    Bir adet büyük ebattaki kesme şekerlerden ( şişenin ağzına sıkışabilmesi ve alta düşmemesi lazım )
    Tane karabiber ( aktarlarda olur, hani top top )
    Bir adet kokulu limon ( sadece kabuğu soyulacak, soyarken de beyaz kısmı hiç alınmayacak. zar gibi sarı kısmı soyacaksınız yani )

    Yapılışı:
    Şişeyi açtık, içine limon kabuğu ve karabiber tanelerini attık, şişenin ağzına da kesme şekeri sıkıştırıp kapağını kapadık. 24 saat şişe buzdolabında bekledi. İçmeye hazır. 24 saat bekleyen votka içilebilir ama votkayı bilmeyeni sarsabilir. 72 saat artık beni bitir dediği süredir.

    İçilişi:
    2.5 Cl ölçüsündeki shot bardaklarla sek içilir. Yemek sırasında da içilir, düz alkole gömüleyim baabında da. Çarpar. Bu kullanım kılavuzunu okumadan içmeyiniz.

    Siz de Yorum yapın