Arızalı Terazi

    Yazan: Sis Etiket: »
    Beğeniler


    Neler vardır yetişkin bir insanın hayatında temel taşlar olarak? İşi, ailesi, ilişkisi/evliliği, çocukları, akrabaları vs. Peki bu unsurların hepsi her an mükemmel olabilir mi? İmkansız! Peki size desem ki; hayatındaki bu unsurların hepsinin her an mükemmel ve yolunda olması gereken tek bir insan türü var dünyada. O da terazi insanı. Kendimi bildim bileli içinde olduğum denge/dengesizlik/denge kurma halimin tek sebebi terazi insanı olmam. Hele bir de yükselenim akrep olduğundan iyice içinden çıkılmaz bir halde yaşıyorum, muşum...Sorumluyu bulup o sorumlunun kendim olmadığını öğrenmenin rahatlığıyla başlıyorum şimdi size terazi kadını nasıldır anlatmaya. Biraz netden derleme biraz benim kendi kelimelerimle.

    Terazi kadını uyumlu, yumuşak başlı görünümü arkasında aslında son derece hırslı da olabilir. Bir kere ne yaparsa yapsın yaptığında iyi olmaya uğraşacaktır. O yüzden kendisi kadar hırslı olmayan, eften püften idare eder konumda yaşayan insanlara şöyle bir hıh bakışıyla bakacaktır. Hep içinde olduğu yapılması gerekeni yapmak ile kendi istediğini yapmak çatışması işinden sıkıldığı anda onun dengesini bozacaktır. Tekrar bu dengeyi bulabileceği bir işe sahip olana kadar işini elinin ucuyla yapacaktır ama yapacaktır sonuçta. Venüs kızlarının çoğu sürekli çalışırlar. Satın alabileceği güzel şeyler için para kazanmak isterler. O, güzel giysileri, pahalı parfümleri, klasik müziği çok sever. Çoğunlukla, onları ruhsal ve fiziksel olarak gerçekten hasta eden düzensiz çevrelerin sefaletinden ve çirkinliğinden kurtulabilmeleri için, terazi kadınlarının büyük paralara ihtiyacı vardır.

    Terazi kadını evlenmeyi ciddiye alır. Terazi kızına göre evlilik ortaklaşa bir iştir ve bir şirket kadar kesin kuralları vardır. Bir ilişkiyi ciddiye alır. Rasgele cinsel ilişkiye giren biri olmaya eğilimi yoktur. Ama bir yandan da içinde her güzel gördüğü erkekle birlikte olmaya çalışan bir sokak fahişesi yaşattığından sık evlenebilir. Bakınız ben gibi üç kere bu hatayı yapan teraziler. Güzellik hastası olduğundan güzel bulmadığı bir erkekle olmaz kesinlikle. Aslında erkeğe çok şey yükleyen bir kadın bu terazi manyağı. Erkeği düşünceli olmak zorundadır yoksa o kadını yitirir. İyi olmak zorundadır yoksa onu düşkırıklığına uğratabilir. Erkeği tarafından düş kırıklığına uğratılmış bir terazi kadını eğer evliyse öyle kolayca çekip gidemez. Çünkü aile/çocuk kefesini dengede tutmak zorundadır. Ama eğer sadece sevgili ise erkek anlamaz bile ne zaman yalnız bırakıldığını, terk edildiğini. Terazi kadını ilişkilere önem vermekle birlikte, kendi bağımsızlığını korumaya da çalışacaktır. Çok fazla yakın ve iç içe durmak pek ona göre değildir. Eğer erkek onun kendisine ait özel alanını çok fazla işgal ederse, terazi kadını bir yandan iyice kendi içine kapanacak bir yandan da bunu kamufle etmek için en büyük silahı güler yüz ve umursamazlık kalkanını kullanacaktır. Terazi kadınının romantik yaşamında en derinden ihtiyaç duyduğu şey arkadaşlıktır. Venüs sayesinde terazi kadını sadece aşka aşık olabilir. Erkek anlamayacaktır çoğu zaman bu kadının kendisine değil de erkeğin ona aşık olması haline vurulduğunu. Artık sevilmediğini düşündüğü zaman kendi hayatını da erkeğin hayatını da çekilmez kılacaktır. Taa ki tekrar sevilme halini bulana kadar.

    Terazi kadınlarının çoğu, karşılarında en ufak bir fikir tartışması olanağı çıktığı zaman keskin zekalarını göstereceklerdir. Bu, erkeğin neden düğmeli yaka giymemesi gerektiğinden, işinde terfi etmesine engel olan şeyin ne olduğuna kadar herşey olabilir. Eğer erkek onunla tartışmaya girmek istemezse, o kendi kendisiyle tartışacaktır. Terazi kadını kendi başına bir kavgayı başlatabilir, büyük bir gösteriş içinde kendi başına sürdürebilir ve kendi başına bitirebilir. Erkeğin tek katkısı "ama neden?" veya "ben öyle düşünmüyorum" demesi olabilir, ama bu sözü bazen kadının bir saat veya daha fazla süren parlak bir monoloğa başlaması için aradığı şeydir. Ne var ki bu monolog süresince onun çekiciliği karşısında erkek ölebilir. Her üç cümlede bir o dayanılmaz tatlı gülümseyişiyle gülecek ve erkek sonunda kolayca fikrini değiştirecektir; tıpkı onun kolayca erkeğin ayrıcalığını elinden alarak cinsiyet değiştirdiği ve sonra da gene o yumuşacık aşk kadını haline döndüğü gibi. Onun tartışma merakı, içtenlikle adil bir karara varma arzusuna dayanır. Kafası erkekçe bir mantıkla çalışır bu kadının. Yaptığı ve kendisine yapılmasına izin verdiği her şeyde bir mantık arayacaktır. Hiç bir şeyi gözden kaçırmadığına emin olmak için her şeyi iki kere tartan bu kadınla konuşurken erkeğin söylediği ve farkına bile varmadığı bir tek kelime bile onun yine kendi içinde bir tartışmaya girmesine neden olabilir.

    Terazi kadını, güzelliğe ve şıklığa olan tutkusuyla ipekler ve danteller giyebilir ve saçları mis gibi kokabilir. Hatta bir yapma bebek gibi gözükebilir. Ama unutulmaması gereken bu kadının her an ayağına pantolonu geçirip erkek rolüne bürünebilecek bir yapıda olduğudur. Sabah ayağına rollerlarını geçirip parkta erkek çocuklarıyla paten kayabilen, akşama yüksek topukluları ve döpiyesiyle işine gidebilen bir kadındır.

    Anlayacağınız bu terazi kadını bir baş belasıdır. Arkadaşı olmak çok keyifli olabilir. Yaşamında sürekli tutmaya çalıştığı güzelliklerden arkadaşları da nasiplenecektir. Ama hayatına almaya karar verdiği erkek olmak çok zor olacaktır. O yüzden erkek kendine güvenemiyorsa tüm bunlarla baş edebileceğine, bu kadını ilk tanıdığı anda kaçması en doğru davranış olacaktır.

    10 Kişi Yorum Yapmış.

    1. Kendi burcun olduğu için belki acımasız davranmışsın biraz. Ya da terazi erkeği biraz farklı. Mükemmeliyetçi, başarılı bunlar tamam. Ama daha sakin daha dingin ve alabildiğine toleranslı ve sabırlı. Biraz iyi bilirim de :))

    2. Sis says:

      Terazi erkeği daha farklı olabilir. Ama terazi olma durumuna bir de kadın olma durumu eklenince hepten çekilmez oluyor.

    3. İki terazi kadını var hayatımda ikiside çekilmez:)) Söz meclisten dışarı diyelim ama ben bu yüzden teraziyi dengesiz diye tanımlarım.
      Özür dileyerekten, istisnalar kaideyi bozmaz diyelim.
      Sevgiler...

    4. d@phne says:

      sevgili sis hanım, ben../../.... tarihinde (siz bilirsiniz diye açık etmedim) saat 17:de doğmuşum. bana da bir bakıverseniz. iş aşk ne alemde? bu hafta yeni yatırımlara gireyim mi? gerekirse gelir avcumu da gösteririm. :DD

    5. Sis says:

      Fal işlerini size bırakıyorum D@phne hanım biliyorsunuz. Yalnız bana el falı bakıp da sen 45 de gidicisin demeni hatırlatırım:DD

    6. MeDiKaL says:

      Terazi kadını ne kadar deli ise terazi erkeği de tam tersi o kadar akıllıdır. :) Burcumun özelliklerinin hemen hemen hepsini gösteren birisiyim ve burcumu çok severim :D Hoş, sevmediğim bir özelliğim de yok ya neyse. :)

      Merak ettiğim ben 8 ekim doğumluyum ama terazi erkeğinin özelliklerine mi bakmam lazım terazi kadının özelliklerine mi? :)

      Not: Başlık "Arızalı Terazi Kadını" olmalıydı :)

    7. Sis says:

      @Yaşamın Kıyısında,

      Valla söz meclis içi kalsa da anlayabilirim.Bazen kendime ben bile tahammül edemediğime göre:D

      @Medikal,

      Sen ikisine de bakacaksın şeker. Ama gündüz Medikal akşam Mediha olaraktan :D
      Yirim ben o akıllı terazi erkeğini, arıza sen de:D

    8. su says:

      araştırmalarıma göre en güzel kadınlar teraziden çıkıyormuş şekom.hadi iyisin yine :)))

    9. Sis says:

      Genciz, güzeliz, üzeriz şekom :D

    10. su says:

      amannn zor be işimiz sis ne bu böyle :P

    Siz de Yorum yapın