1 Kadın 2 Salak

    Yazan: Sis Etiket: »
    Beğeniler


    Yazarlar : Fatih Aker - Livio Jr. Angelisanti
    Yayınevi : Okuyan Us
    Basım tarihi : Nisan 2011
    Sayfa sayısı : 233
    Türü : Roman

    Massimo: İtalyan ama tam bir Anadolu çocuğu olmuş bile, serde hala Ege ve Akdeniz piçliği barındırarak tabi. Bakınız " "O'lum sen harbiden iyice mal oldun çıktın. Yer mi lan Anadolu çocuğu?" cümlesi. Bir firmada hukuk departmanı şefi gibi bir şey. En iyi başardığı şey eski sevgili olabilmek.
    Elif: Massimo'nun soon to be ex sevgilisi. Tek günahı adama aşıkken kendi dertlerine birazcık fazla kapılıp ona canım cicim demeyi unutmak.
    Mesut: İzmirli bir fırlama, Massimo ile 20 senelik arkadaşlar. Mimar falan ama ofis baba parasıyla açılmış tahminim.
    Gizem: Mesut' u bir sene önce terk eden sevgili, bence hikayedeki esas kadın o. Sen kalk terk et hem de sonra telefon aç, mail at falan; cık cık beğenmedik bu davranışı.
    Defne: Bu iki kankanın dişi kankası, genelde amaçlara uygun kullanım amaçlı yanda taşınan zararsız bir kızcağız.
    Eylül: Sütun bacaklı taş gibi bir ablamız, bu kızcağızın da tek suçu kendi kararlarını verebilmesi ve o kararların sonuçlarını yine kendisi taşıması. İki kankanın uğruna kapıştığı güzellik.

    Konuyu kısaca özetlersek eğer; Massimo ve Mesut fıstık Eylül ile tanıştıklarında her zaman aralarında gizli saklı adı konulmadan oynanan kim götürecek oyunu oynamaya başlarlar. Masum kızımızın tabii ki haberi yoktur bundan. Bir senedir kalıcı sevgilisi olmamanın verdiği avantajla Mesut ilk devreyi 1-0 önce bitirir ve kızla yatmayı başarır. Başarır başarmasına da geçici ilişkilerden, fuck buddylerden çok yorulduğunu anlar ve nedense kıza aşık olur, ya da olduğuna inanır. Kızı hala elinin altından kaçmamış olarak algılayan Massimo ise güzel ve akıllı ve de aşık olabileceği başka bir kadının varlığını görmenin verdiği güçle bir gaz Elif' ten ayrılır. Tabii sonra kardeşime bunu yapamam ben, kızı ayartamam diye ağlak yapar taa ki... Evet Mesut bir salaklık yapar ve eski sevgilisi Gizem'in yolladığı bir senedir okumadığı mailleri okur. Sonrası tam bir kim kimi düttü, neden düttü, kim kimle olacak türü bir salaklıklar komedyası. Araya bol intikam alma dürtüleri ve karakter atmalar falan karıştırılarak süslenmiş.

    Çok önemli bir edebiyat eseri mi ? Hayır kesinlikle değil. Ama eğer siz de ben gibi tuğla kalınlığındaki kitapları okuyamıyorsanız bu aralar; ruhunuz çok sıkılmış da okuduğunuz şeylerin sizi eğlendirmesini istiyorsanız; ve internetle bu kadar haşır neşir olan bizlerin karşısına mutlaka ve mutlaka çıkmış ya da çıkacak erkek tiplemesinin ne olduğunu merak ediyorsanız ( hala öğrenmemiş olduğunuza inanamam ama hadi bu konuya girmeyelim ) okuyun derim. Ben çok eğlenerek okudum. Ki kesinlikle inanıyorum, Eylül hayali bir tip, ikilinin tanımış oldukları kadınların bir bileşkesi; ama bu adamlar dibine kadar gerçek, hatta kendileriyle ilgili az bile yazmış olabilirler. Hele en hoşuma giden adamların kendileri dahil tüm insanlıkla bu kadar zeka dolu bir şekilde dalga geçebilmeleri oldu. Bazı sevdiğim kısımları aktarmak istedim ki bilmeyen erkekler de buradan okuyup öğrenirse vatana millete bir hayrım dokunmuş olur.

    Mesut- Bir kadın seni gözüne kestirmişse, seni birlikte olunabilirler listesine almışsa sorun yok ama o listeye yedeklerden bile girememişsen artık götünü de yırtsan, en güzel mesajları da atsan, en güzel hamleleri de yapsan senin iş olmayacak demektir aslan. Ulaşabileceğin en son nokta kadının egosunu tavana çıkardığın için sana duyulan minnet ve sempati olacaktır. Kadın sadece ömrü billah onun egosunu tatmin etmen için seninle yiyişebilir, sevişebilir ama asla sana gerçek anlamda aşık olmaz. .......... Bu kadar laf kalabalığı yapıyorum ya kıssadan hisse Eylül beni istiyorsa alacaktır, istemiyorsa yapacak bir şey yok.

    Mesut- Eylül ile facebook' ta başlayan mesajlaşma, flörtleşme trafiğimiz kısa sürede " Facook kastı msn' e geçelim, msn kastı telefona geçelim" hamlesiyle hızlanıyor. Atılan zarfın, yapılanb ince cilveleşmenin, ortada uçuşan esprilerin, komikliklerin haddi hesabı yok. Muhabbet tıkandığında hemen karşılıklı fizy.com linkleri, komik videolar, tiraji-komik haber linkleri göndererek ateşin altını sıcak tutuyoruz. ( tamam anladım birileri bu adamları aralarına karbon kağıdı koyarak üretip piyasaya salıyor; ama bu en azından kendini bilenlerden, çoğunluğu gibi kendisini tek ve eşsiz sanan internet zamparalarından değil.)

    Massimo- Erkek olmanın esaslarından biri olan " sekse ulaşmak için güzel kadınlara evet demek" prensibiyle mücadele ediyorum. " Evet" deyip yukarı çıkıp tavşanlar gibi sevişmek isteyen içimdeki küçük heteroseksüele hakim olmaya çalışırken, sessizliğin " hayır " anlamına gelmesini belirleyen yazılmamış kanunlarla biçilmiş yedi saniyelik vaktimin tükendiğini hissediyorum. ( hangi kadın cevap alamadığı sorusunun doğal cevabını hayır olarak nitelendirmez ki )

    Mesut- Tam o anda Eylül " çok güzel devam et " diye inliyor ve buyurun cenaze namazına. Bir erkekle sevişirken onu boşalmaması gerektiği stresine sokacak şeyler söylemeyin. Bu her zaman ters teper. ( yani bu kadar acele etmesen de ben de keyif alabilsem imajı verecek ses ve konuşmalardan kaçının, çünkü her şey zaten erkeğin boşalmasına endeksli olduğu için sizin de zevk alabilmeniz ihtimali illa ki zaten o anda kan ihtiyacıyla yanıp tutuşan beyinde " hade lenn bak boşalmamalıyım bu da zevk alabiliyomuş" anlamına kavuşacaktır. Siz siz olun yatın öyle mal gibi )

    Mesut- Tüm korunma kalkanlarımızı karşılıklı bir centilmenlik anlaşması yapmışcasına kaldırmış durumdayız. Birbirimizi sevdiğimizi söylemekten korkmuyoruz. Çok seversek karşı tarafın değişmeyeceğine güveniyoruz. Sikeni severler, seveni sikerler bizim için geçerli değil. Bir kere de seveni sevsinler be diyoruz.


    Bu da kitabın arka kapak ve tanıtım yazısı:

    Güzel ve akıllı 1 Kadın’ın ve tehlikeli 2 Salak’ın başrollerinde olduğu romantik bir gerilim. Aynı anda, aynı kadına aşık olan iki arkadaşın, aşkla, rekabetle, ihanetle, gururla imtihanı. Kaliteli mizah anlayışıyla süslenmiş mükemmel bir kurgu. Kitabın iki kahramanı Massimo ve Mesut, yaşananları kendi gözlerinden anlatıyorlar, aynı sahneye doğrultulmuş iki kamera gibi ayrıntıları takip ettiriyorlar. Ne zaman ne olacağı belli olmuyor, bir yanda gülerken diğer yanda meraktan çatlıyoruz. Massimo her bölüme bir günahla başlıyor, 7 günahı işlenebilecek en absürd haliyle karşısımıza koyuyor, Mesut ise her bölüme bir “90’lar Türkçe Pop” klasiğiyle başlıyor. Birbirinden farklı iki karakter, aynı kadına, Eylül’e aşık oluyor… Peki Eylül kimi seçecek? Bu masadan kim mutlu ayrılacak?

    Fatih Aker, twitter’da @mesutbahtiyar olarak biliniyor aynı zamanda internetin en meşhur sitelerinden www.alkislarlayasiyorum.com’un sahibi, Livio Jr. Angelisanti ise @varmicaycen olarak biliniyor. Okurun yine elinden bırakamayacağı bir Dizüstü Edebiyat romanında bu kez bir ilki denedik. Kitap okuma deneyimine yepyeni boyutlar katan bir uygulamayı hayata geçirdik:
    Türkiye’nin ilk mobil etkileşimli kitabı
    Okur, Fatih ve Livio’nun macerasına tat katan ayrıntılara müzik, fotoğraf, video ve konum bilgisi olarak ulaşabilecek. Bigumigu (bigumigu.com) desteği ile gerçekleştirdiğimiz bu uygulamayı ileriki aşamalarda “film gibi kitaplar”a dönüştürmek hayalimiz. Kısaca özetlemek gerekirse, kitabın sayfaları arasına yerleştirdiğimiz barkodları, cep telefonlarınızın kamerasıyla okutarak, internet üzerinden sürpriz içeriklere ulaşabileceksiniz.
    Kitabımızın fragmanına şu linkten ulaşabilirsiniz: www.bit.ly/1kadin2salak
    Mobil etkileşimin nasıl bir şey olduğuna dair kısa tarifi ise burada: www.bit.ly/1kadin2salak_uygulama
    Yazarlarla Facebook, Twitter ve Formspring hesapları üzerinden iletişime geçebilirsiniz:
    www.twitter.com/1kadin2salak
    www.formspring.me/1kadin2salak
    www.facebook.com/1kadin2salak

    “Biz bu çocukları binbir emekle iç mimar ve hukukçu yaptık diye sevinirken, karşımıza roman adı altında çıkan bu utanç vesikası için çok üzgünüz. Benim çocuğum yapmaz demeyin. Madem bizim başımıza bu geldi, başka ailelerin başına gelmesin. ” -Aileleri
    “Senelerdir tıraş esnasında kollarına alenen değdirmemize rağmen, bir gün olsun en ufak bir saygısızlıklarını görmedim. Bu romanı okuyunca şoke oldum, dükkânın bereketi kaçacak diye korkuyorum.” -Berberleri
    “Mekânımıza bir kez olsun damla gelemedikleri için sürekli kapıdan çevirdiğimiz bu arkadaşları sadece bir defa acıdığımız için içeri almıştık. Bu kadar karı kız olayına hangi ara girdiler, hangi ara bu kadar marjinal olaylar yaşadılar… Biz de şaşkınız.” -Müdavimi Oldukları Gece Kulübünün İşletmecisi
    “Bu çocukların yaşadıklarını Freudyen bir bakış açısı ile kolayca açıklamam mümkün ama şu an ağzımı bozmak istemiyorum.” -Psikologları
    “Biz onları kardeşten öte iki arkadaş diye bilirdik. Onlarsız dışarı çıkacağımızda, bize sürekli, ”size güveniyoruz ama erkeklere güvenmiyoruz” derlerdi. Haklıymışlar. Demek ki, ”Kişi kendinden bilir işi.” Paçayı zor kurtardık.“ -Eski Sevgilileri
    “Ben şimdilik susmayı tercih ediyorum. Yeri geldiğinde benim de söyleyeceklerim olacaktır. Şimdilik tek söyleyebileceğim hiçbir şey göründüğü gibi değil.“ -Eylül (1 Kadın)
    “Kadının meta olarak görüldüğü dünyamızda, yazdıklarımla romantizmin halen ölmediğini göstermek istedim. Tüm kadınlar çiçektir.” -Mesut (1 Salak)
    “Dünyada kadının meta olarak görülmesine karşı, romantizmin ölmediğini yazdıklarımla göstermek istedim. Çiçektir tüm kadınlar.” -Massimo (1 Salak)

    Bu videolardan ilki Okan Bayülgen'in programındaki yazarlardan Fatih Aker ile olan kısım. İkinci videoyu ise ancak kitabı okuyanlar anlayabilecek üzgünüm :))



    2 Kişi Yorum Yapmış.

    1. Adsız says:

      eylül daş mı gerçekten?
      ekşiden geldim okudum da kitabı yazıvereymişsin bari buraya.

    2. Sis says:

      adsız,
      eminmisin ekşiden geldiğine?
      ilk cümlen niyeyse bana incinin zeka seviyesini ve tarzını çağrıştırdı.

      ben mi gel dedim şeker?
      tamam link ekşiye konmuş ama spoiler içerir diye de yazılmış.

      gelmeseydin...

    Siz de Yorum yapın