Aynı Bokun Laciverdi

    Yazan: Sis Etiket: »
    Beğeniler



    22 Ağustosta gündeme tam hız girecek olan internet yasakları; ya da hökömetin deyişiyle düzenlemeyi bilmeyen kalmadı. Devlet kolluk güçlerimiz bu yasayı her ne kadar masum ve kabul edilir göstermeye çalışsa da büyük olasılıkla biz kullanıcılar açısından iyi bir şey çıkmıyor ortaya.


    Şimdi size iki ayrı haberi okutmak istiyorum. Ki haberler gerçek emin olun. Yani bizler çoğunluğumuz facebook-msn-twitter üçgeninde vakit geçirirken bu siber savaş yaşandı. Verdiğim haber dışındaki site yani tarafların sitelerinin ikisi de şu anda ulaşılmaz halde.

    Olay http://anonnews.org/ adresinden duyurularını yapan ve burada veya burada eylemlerinin detayını okuyabileceğiniz Anonymous adlı grubun duyurusuyla başladı. Ardından yine hack dünyasının medar-ı iftiharı olan http://www.ayyildiz.org sayfasından bu haberde okuyabileceğiniz açıklama geldi.

    Ben olayı izler ve bu yazıyı yazarken iki grubun da sayfaları erişime kapalıydı. Yazıya attığım başlığı; yani bu ikisinin aslında aynı bokun laciverdi olduklarını anlamalarıyla olay çözümlendi sanırım ki şu an itibariyle alternatif adreslerle bile olsa erişim sağlanıyor.

    Güzel bir duygu değil mi; vatan,ırk, millet vs düşünmeksizin biz internet kullanıcılarının haklarını diktamsı hükümetlere karşı savunabilen grupların olduğunu bilmek. Keşke bir de aynı hedefe odaklandıklarını anlamış olsalar...

    Siz de Yorum yapın