Mesele 3-5 Ağaç Olmadı Hiç

    Yazan: Sis Etiket: »
    Beğeniler


    En azından benim meselem 3-5 ağaç olmadı. Ben biriktim hep. Demek ülke de birikmişti ki Gezi yaşandı. Biz Türkler balık hafızalıyız. Sene devri öncesinde hatırlatayım istedim bende birikenleri. Mutlaka arada unuttuklarım da olacaktır. Hatırlatan arkadaşlar olursa yazıya ekler ve gelecek kuşaklara " neden oldu?" sorusunu daha iyi açıklamaya çalışırız.

    15.11.2005: "Türban yasağında söz ulemanındır": AİHM' nin üniversitede türban yasağını onaylayan kararını şöyle yorumladı: " Türban konusunda mahkemenin söz söyleme hakkı yoktur, söz hakkı din ulemasınındır".

    18.12.2005: "Gâvur İzmir": AKP İzmir il teşkilatı toplantısında " İzmir' in üzerinde zaman zaman bazı yakıştırmalar vardır ya, İnşallah bu yakıştırmaları ilk seçimlerde silip atacaktır " dedi.

    11.02.2006: "Ananı da al git" Mersin' de kendisini protesto eden ve "anamızı ağlattınız" diye seslenen çiftçiyi " Lan terbiyesizlik yapma, ananı da al git buradan! " diye azarladı.

    26.03.2006: "Senin çocuğun da işsiz kalsın" AKP Keçiören ilçe kongresindeki konuşmasında "çocuğum işsiz" diye tepki gösteren vatandaşa " senin çocuğun da işsiz kalsın; otur otur; bana kişisel sorunlarını getirme, genel sorunlarını getir, genel nerede ona bak! " diye çıkıştı.

    4.09.2006: "Askerlik yan gelip yatma yeri değildir" Balıkesir' de yaptığı konuşmada terörle mücadeleye değindiği sırada bazılarının " şehit cenazesi görmek istemiyoruz" tepkisine " askerlik yan gelip yatma yeri değildir canım kardeşim" cevabını verdi.

    14.12.2006: "İki koyun güdemeyenler": Nisan 2007 de erken genel seçim isteyen CB Ahmet Necdet Sezer' i ve seçimin Mart 2007 de yapılmasını isteyen muhalefeti eleştirdi. "Hayatında affedersin, iki koyun gütmemiş olanlar artık diyorlar ki: erken seçim; arkadaş, seçim olsa ülkeye ne kazandıracak?"

    16.03.2007: "Sayın öcalan ve kelle": Erdoğan' ın 2000de bir radyo kanalında yaptığı konuşmanın kaydı 16.03.2007 de gündeme geldi. Öcalan için "sayın" şehitler için "kelle" demesi üzerine şehit aileleri ülke genelinde eylem yaptı.

    07.03.2008: "Üç çocuk yapın": Uşak' ta  yaptığı konuşmada " bunlar Türk milletinin kökünü kazımak istiyor. Yaptıkları aynen budur. Genç nüfusun azalmaması için en az üç çocuk yapın" dedi. Bundan sonra da her konuşmasında üç çocuk istedi.

    22.04.2008: "Ayaklar baş olursa": 1 Mayısta Taksim meydanında kutlama isteyen sendikalara " ayaklar baş olursa kıyamet kopar" dedi.

    11.09.2008: "Hayatı şişenin içinden görenler": Moda iskelesinde içki yasağını protesto edenleri böyle niteledi.

    26.02.2010: "Köşe yazarları her istediğini yazamaz": AKP toplantısında yaptığı açıklamada " köşe yazarları her istediğini yazamaz. patron gerekirse "kusura bakma sana burada yer yok demelidir." Herkes çizgisini bilsin,patronları uyarmak zorundayım maaşını ödediğin yazara sahip ol" dedi.

    19.05.2010: "Bu mesleğin kaderinde bu var" : Zonguldak' ta 30 madencinin göçük altında kaldığı madenin önünde toplananlara seslendi. Ve madenci ölümünü sıradanlaştırdı "bu bölgenin insanı bu tür olaylara alışık. 199olı yıllardan bu yana bu tür faciaları hep yaşadık. Kömür ocaklarına ben de indim. Bu mesleğin kaderinde var bu. " dedi.

    17.08.2010: "Bitaraf olan bertaraf olur": Bir TV programında 12 Eylülde yapılacak anayasa referandumunu değerlendirirken süreci eleştiren TÜSİAD' a yüklendi ve " TÜSİAD bu anayasa değişikliğini beğenmiyorsa çıksın açıkça hayır desin; neden olduğunu da söylesin. Desin ki ben 26 maddenin şu maddelerine şu gerekçeyle karşıyım. Ama diyemiyorsun, o zaman da çık açıkça de ki ben bu değişikliği desteklemiyorum de.Çünkü bitaraf olan bertaraf olur". dedi.

    09.01.2011: "Ucube heykel": Kars' ta heykeltraş Mehmet Aksoy' un İnsanlık Anıtı adlı eseri için " Hasan Harakani' nin türbesi yanına bir ucube koymuşlar, garip bir şey dikmişler, oradaki tüm sanatkarane eserlerin olduğu yerde böyle bir şey olması düşünülemez" dedi. Ve ardından heykel AKP'li belediyece yıkıldı.

    14.01.2011: "Tıksırıncaya kadar içiyorlar": AKP İl başkanları toplantısında içki içenlere yönelik " kimsenin yeme içmesine kısıtlama getirmiyoruz. Aksırıncaya, tıksırıncaya kadar içsinler " dedi.

    04.05.2011:"Bu özel değil,genel,genel.": Deniz Baykal' ın yasadışı kaydedilmiş cinsel içerikli görüntüleriyle ilgili bunların özel hayat olmadığını savunup " yahu bu kendi eşiyle mi bir şey oluyor da özel oluyor? bu özel değil, genel ahlaksızlıktır" dedi.

    05.05.2011: "Kendisi de alevidir ya": Amasya mitinginde ısrarla CHP genel başkanı KK mezhebi üzerinden inanç farklılığına yorum yaptı ve " Malum Alevilik kültüründendir kendisi de Alevidir" dedi.

    31.05.2011:"Adını bile anmak istemiyorum": Hopa ziyaretinde öğretmen Metin Lokumcu' nun biber gazı sebebiyle ölmesinin ardından protestocuları eşkiyalar diye adlandırdı ve " biri ölmüş, adını bile anmak istemiyorum" dedi.

    03.06.2011. "Kız mıdır kadın mıdır" : Konyadaki konuşmasında Artvin Hopa' da Metin Lokumcu' nun ölümünün protestosu sırasında polis  eliyle kalçası kırılan Dilşat Aktaş' dan kadın mıdır kız mıdır diye bahsetti.

    20.06.2011: " Ne afedersiniz rumluğumuz kaldı":  TV programında eleştirilere " bizim için de neler yazdılar. Ne yahudiliğimiz ne ermeniliğimiz ne affedersiniz rumluğumuz kaldı" dedi.

    02.02.2012: "Dindar nesil yetiştireceğiz" : Kendisini din tüccarı diye suçlayan KK için konuşurken " dindar nesil yetiştireceğiz. muhafazakar demokrat bir partiden ateist gençlik yetiştirmemizi mi bekliyorsun" diye ilk tohumu ekti.

    26.05.2012: "Her kürtaj bir Uluderedir": Kürtaj düzenlemesini savunurken kürtajı Uludere ile bir tuttu ve "kürtajı bir cinayet olarak görüyorum, bu ifademe karşı çıkan çevrelere soruyorum, yatıyorsunuz kalkıyorsunuz Uludere diyorsunuz, her kürtaj bir Uluderedir" dedi.

    06.08.2012: "Ucube cemevi": Karacaahmet mezarlığı yakınındaki cemevi için "o cemevi bir ucube olarak yapıldı, ruhsatı yok, kaçak yapı," dedi.

    01.09.2012: "Benim evladım gerizekalıdır diyor": 4+4+4 eğitim sistemi çerçevesinde 66 aylık çocuklarının okula başlamaması için sağlık raporu alan aileleri, çocuklarına hakaret etmekle suçladı ve " bu 66 ay meselesinde gidip rapor alanları ben evlatlarına ihanetle vasıflandırıyorum. Niye? Benim evladım geri zekalıdır diyorlar" dedi.

    20.10.2012: "Yezidi de olsa..." : Elazığ' da halka seslenirken bir kez daha din ayrımına vurgu yaptı ve "sevgili kardeşlerim, Yezidi de olsa teröre bulaşmadığı sürece insana insan olduğu için yine değer veririz" dedi.

    25.11.2012: "Muhteşem yüzyıl TV dizisi" : TV dizisini eleştirirken " bizim öyle ecdadımız yok. Biz öyle bir Kanuni tanımadık, onun ömrünün 30 yılı at sırtında geçti. O gördüğünüz dizilerdeki gibi geçmedi. Bunu çok iyi bilmemiz lazım. Ben o dizilerin yönetmenlerini de o televizyonun sahiplerini de milletimin huzurunda kınıyorum. Bu konuda ilgilileri uyarmamıza rağmen yargının da gerekli kararı vermesini bekliyoruz" dedi.

    21.12.2012: "Yetiştirdiğiniz öğrenciler bunlarsa..." : ODTÜ' de öğrencilerin kendisini protesto etmesinden sonra üniversite yönetimini suçladı ve " yetiştirdiğiniz öğrenciler bunlarsa bu ülke batmış " dedi.

    10.03.2013: "Nankörlük yapma" : Silopi' de özel bir şirkete ait termik santral açılışında tesisi protesto eden vatandaşı azarladı ve "nankörlük yapma. Ekmek bulamazsınız yemeye, ekmek gelir, sonra da ekmeği tepersiniz" dedi.

    19.04.2013: " Tabelalardan T.C. ibaresinin kaldırılması": Sağlık bakanlığı logosu ve bazı valilik tabelalarından TC ibaresinin kaldırılmasıyla ilgili soru soran gazetecilere " Haberim yok, ama bu karar alındıysa arkasında durulmalıydı" dedi.

    24.05.2013: " Kafa kıyak dolaşan nesil" : Alkol satışı ve tüketimine düzenlemeler getiren yasayı savunurken " gece gündüz kafassı kıyak dolaşan bir nesil istemiyoruz" dedi.

    28.05.2013. " İki ayyaşın yaptığı yasa": Alkol düzenlemeleriyle ilgili kendisine yapılan dini referans alıyor eleştirilerini yasaları din temeline oturtarak savundu. " Doğruyu emrediyorsa bunu din emrediyor diye karşı mı duracaksın? İki tane ayyaşın yaptığı yasa sizin için muteber oluyor da, inancının emrettiği bir gerçek, bir vaka, niçin sizler için reddedilmesi gereken bir olay haline geliyor?" dedi.

    29.05.2013: Ne yaparsanız yapın biz kararımızı verdik": 29 Mayıs 2013 günü gerçekleşen Yavuz Sultan Selim Köprüsü inşaatının açılışı sırasında Gezi parkı için; "Ne yaparsanız yapın. Orası için karar verdik. Yapacağız." dedi.
     
    2.06.2013. " Bir kaç çapulcu" Gezi eylemcilerini tanımlarken" Birkaç çapulcunun o meydana gelip insanımızı yanlış bilgilendirerek tahrik etmesine pabuç bırakmayız" dedi.

    Ve ardından Gezi sürecinden beri hiç susmadı bildiğiniz üzere. Yani ben birikmeye devam ettim, ediyorum.

    2 Kişi Yorum Yapmış.

    1. Vladimir says:

      BU tarhleri derli toplu görünce yeniden yaşar gibi oldum. Olayların koptuğu ilg gün ortak hismiş demek ki o yanan çadırları duyduğumda içimden bir yeter artık sesi yükselmişti. O herkesten çıkan "yeter"i duymak işlerine gelmedi. Bakalım zaman daha neler gösterecek bizlere:(

    2. Sis says:

      Geziyi bu kadar özel yapan zaten birbirlerinden çok farklı milyonlarca insanın aynı anda o "yeter artık" hissini duyması ve dışa vurmasıydı. iyi şeyler göstermesini dilerim ama sanırım bu sadece dilek olarak kalacak Vladimir.

    Siz de Yorum yapın